Har du korte kviklån eller små dyre forbrugslån, med en høj rente? Så er du bare én af mange danskere, der har stiftet dyr gæld, uden helt at være opmærksom på konsekvenserne.

Sammenlæg lån og spar pengeFor det er nemlig dyrt i både renter og kreditomkostninger. Der er en vej ud og den hedder refinansiering. Den giver dig muligheden for at komme af med dine dyre gæld og opnå en væsentlig lavere renter – og vilkår der matcher din privatøkonomi.

Grunde til at sammenlægge dyre lån

Der er mange gode grunde til at du bør sammenlægge dine dyre lån og økonomiske besparelser er kun én af disse. Her kommer vi ind på de forskellige grunde til, at du bør overveje det:

1. Du sparer penge via lavere renter

Den første og altoverskyggende grund er, at du sparer penge via lavere renter. Dine kreditomkostninger bliver kort sagt færre og det alene, gør det besværet værd.

Hvor mange penge du kan spare, kan du altid prøve at regne på. Du kan nemlig altid ansøge og indhente uforpligtende tilbud, hvorefter du kan sammenligne med din nuværende ÅOP og rente. Ofte vil forskellen være rigtig stor.

Først når du har indhentet lånetilbud på refinansiering, kan du se de præcise besparelser ved manøvren.

2. Du får vilkår der passer til din situation

Som det andet, får du vilkår der passer til din økonomiske situation. Mange danskere har gældsat sig for hårdt, hvilket betyder at den månedlige ydelse er for høj eller løbetiden for kort. Begge dele noget der giver et pres på økonomien, der er ubehageligt at have hængende over hovedet.

I værste fald kan det nemlig føre til at du ikke kan overholde aftalen og så bliver det kun dyrere, i form af ekstra gebyrer og udgifter. Med denne løsning får du en skræddersyet løsning til din situation, med en ydelse du nemt kan betale hver måned.

3. Du får bedre overblik over din privatøkonomi

Sidst vil du få et betydeligt bedre overblik over din privatøkonomi, hvilket altid er nyttigt. Alt for mange danskere har ingen idé om deres økonomiske situation og det kan føre til fejldispositioner og forkerte beslutninger.

Med overblikket ved du præcis hvor meget du skal afdrage om måned og hvor længe. Det er alt andet lige noget svære, hvis du skal indtænke 2-3 forskellige lån med forskellig ydelse og løbetid, i dit budget.

Det økonomiske overblik er af stor betydning og det får du i højere grad, ved at refinansiere din nuværende gæld.