Ét af de mest udbredte spørgsmål hos boligejere og forbrugere er, hvornår skal lånet omlægges? I tider hvor renterne historisk lave, er der al mulig grund til at overveje en låneomlægning.

Det kan spare dig mange penge på de faste låneomkostninger og give dig mere fordelagtige forhold. Hvornår dit lån bør omlægges afhænger af mange faktorer og vi ser nærmere på en række af de mest centrale i denne artikel.

Det bør du være opmærksom på

Først er det værd at notere sig de to forskellige situationer, hvor en omlægning kan være relevant.

For boligejere kan det være ved at omlægge eksisterende boliglån til et billigere et.

For forbrugere kan det være at omlægge dyre forbrugslån til ét med lavere rente, via refinansiering.

Hvornår skal lånet omlægges?I de fleste tilfælde vil det være boliglån som omlægges, så det er det primære fokus i denne artikel. Når du går i gang med en låneomlægning, bør det altid gøres i det store perspektiv. Det er derfor realkreditinstitutterne har travlt med at anbefale de langvarige boliglån, frem for de kortvarige F1- og F3-lån.

For nok medfører de, de laveste renter på markedet, men omvendt kan du ikke være sikker på hvor renteniveauet er om 5 eller 10 år. Så har du allerede et boliglån der er 20-30 årigt, bør du bestemt udnytte den aktuelle situation, til at få dig sikret på det lange sigt.

Når du overvejer en omlægning, bør du altid have følgende for øje:

  • Låneforholdene skal være bedre.
  • Du skal kunne spare penge, via lavere omkostninger.
  • Tænk langsigtet, frem for kun 1-3 år frem.

Undersøg altid mulighederne

Sidder du tilbage med en tøvende indstilling, kan vi kun anbefale dig at få undersøgt mulighederne, inden du læner dig for godt tilbage i sædet.

For langt de fleste vil der nemlig være fordele og besparelser at hente. Er det ikke tilfældet for dig, vil det blot være et gratis, men forgæves forsøg. Og du kan med god samvittighed sige at du HAR afsøgt mulighederne.

Alt for mange danskere gør ikke noget ved det og det kan komme til at koste dyrt, da du “snyder” dig selv for væsentlige besparelser. Har du lavet aftalen med banken imens renterne har været væsentlig højere end nu, vil der med garanti være noget at hente. Du kan altid undersøge muligheder, det koster kun din tid.