Processen når du skal lave et samle lån, er i bund og grund meget ligetil. Du udfylder en ansøgning og angiver du ønsker at bruge pengene til indfrielse af lån. Den præcise formulering kan være forskellig fra sted til sted.

Hvordan laver jeg samle lån?Når du afkrydser dette felt, ved udbyderen at pengene skal bruges til refinansiering og resten af låneprocessen er faktisk helt som normalt. Det er på mange måder ligetil og minder om den klassiske fremgangsmåde.

Den normale fremgangsmåde

Der er flere måder at refinansiere på, omend princippet er det samme. Du får penge (et lån) til at afvikle din eksisterende gæld. Det kan så være forskelligt om udbyderen eller du selv, skal stå for selve afviklingen. Dette plejer dog at fremgå ret tydeligt. Du vil generelt blive guidet godt igennem processen.

Ansøg gratis og uforpligtende hos disse udbydere:

 

Ansøgningsprocessen minder på mange måder om, når du søger normale forbrugslån, hvor det ikke behøver at tage mere end 5-10 minutter. Refinansiering kan tage lidt længere tid, EFTER du er blevet godkendt, da der ikke bare skal sættes penge ind på din konto. Det skal klarlægges, præcis hvilke lån & gæld der skal afvikles, specielt hvis det er noget udbyderen gør for dig.

Det er afgørende at du går efter den billigste løsning, så du bør fortsat søge om refinansiering flere steder, for at sikre dig selv den bedste løsning. Vi har tidligere skrevet en artikel om at finde det billigste samlelån, som du med fordel kan tjekke ud. Der kan være mange penge at spare, ved at gøre sit forarbejde ordentligt.

Den alternative fremgangsmåde

Den alternative fremgangsmåde er at du søger lån hos fx. Santander Consumer Bank, Nordiclån eller andre, på det du mangler. Her tilbyder de ikke direkte et samle lån, men du kan derimod selv bruge pengene præcis som du vil – også på at afvikle eksisterende gæld!

Din opgave er bare at få klarlagt det samlede omfang, så du ved præcis hvor mange penge du skal søge om. Du skal samtidig sikre at du ikke er omfattet at nogen form for “binding” eller ekstra omkostninger ved at afvikle et lån før tid. Man kan groft sagt sige det er en form for gør-det-selv metode.  Der er dog intet til hinder for at gribe det an på denne måde, de bedste løsninger findes typisk bare, hos dem der er specialister i refinansiering.

Ikke mindst fordi eksisterende gæld påvirker kreditvurderingen negativt, men hvis de ved at pengene skal bruges på refinansiering, kan det bidrage til et mere fordelagtigt lånetilbud. Det er næppe tilfældet ved denne gør-det-selv metode, hvor udbyderen ikke har mulighed for at tage højde for, at lånebeløbet udelukkende bruges på at afvikle eksisterende gæld.

Ønsker du en nem, enkel og billig løsning, anbefaler vi du ansøger hos Bank Norwegian. Så længe du afkrydser feltet, er alt som ved den normale låneansøgningsproces.