Savner du et større overblik over din privatøkonomi? Du er langt fra den eneste og hvis du har optaget flere kviklån eller forbrugslån over årene, hjælper det bestemt heller ikke. Det er her hvor refinansiering kan være den smarte løsning for dig.

Større overblik i din privatøkonomiSamlelånet rummer mange fordele, men én af de mest væsentlige, er det forbedrede og større overblik i privatøkonomien. Uden at kende dit rådighedsbeløb og dine månedlige udgifter, er det jo svært at vide hvor mange penge du har til fx. sommerferien, uforudsete regninger og meget mere.

Overblikket er hjørnestenen for dine økonomiske beslutninger

Vi mener at du bør anse overblikket som hjørnestenen, når det kommer til at tage økonomiske beslutninger. Det kan være at bestille ferie med familien, en ny computer til studiet, eller noget helt tredje. Alle danskere tager hver måned beslutninger af økonomisk karakter, når der skal handles eller bestilles.

Men hvorfor vil du sikre dig, at du tager de rigtige beslutninger, hvis du hverken kender dit råderum eller kommende udgifter? Det bliver hurtigt noget ukvalificeret gætteværk, der til sidst vil ende galt. Du må derfor ikke undervurdere betydningen af at have et fast budget og et økonomisk overblik.

Det er hvad refinansieringen kan bidrage med og én af grundene til at vi driver denne hjemmeside. Vi ønsker at åbne øjnene op for mulighederne og fordelene du får som forbruger. Normalt er forbrugslån forbundet med høje omkostninger, men her er det lige omvendt. Du får mindsket dine låneomkostninger, ved at overgå til en billigere løsning.

Refinansiering af lån er en nem metode, hvor du låner dit samlede gældsbeløb og efterfølgende bruger det til at afvikle din eksisterende gæld. Du får ikke mindre gæld, men den du har tilbage, bør rumme en markant lavere rente og ÅOP. Det vil her være forskelligt om udbyderen selv vil hjælpe dig med denne proces.

Det kan nemlig være trygt at have et erfarent firma på sin side. Et selskab som Bank Norwegian kan hjælpe dig godt igennem hele forløbet. Alternativt kan du altid optage lån til en lav rente hos Santander Consumer eller Ikano Bank, hvorefter du selv kan afvikle din nuværende gæld. Mulighederne er mange, men facit bør være det samme – du får større overblik og lavere omkostninger.

Hvad indebærer et overblik?

Vil du gerne forkæle din privatøkonomi og styrke dit overblik, skal du naturligvis vide hvad det indebærer af elementer. Så for at være helt konkrete og lavpraktiske, har vi nævnt en række aspekter. Har du kendskab til disse ting, bør du være et godt stykke af vejen:

  • Fyldestgørende budget med indtægter og udgifter
  • Kendskab til dit rådighedsbeløb
  • Kendskab til den månedlige ydelse for hvert forbrugslån (og samlet)

Hvis du leder efter definitioner på rådighedsbeløbet online, vil du kunne læse det er dine indtægter, fratrukket dine faste udgifter. Vi mener ligeledes det er bedst at inkludere mad og lignende udgifter. For selvom de varierer fra måned til måned, er det ikke poster du kan leve uden.

Prøv derfor at indarbejde disse elementer i budgettet, mad, rengøringsartikler og andet til hjemmet, som der SKAL være råd til. Først herefter bør du vurdere rådighedsbeløbet og ud fra det konkludere, hvad du har af penge til sjov og fornøjelser.