Refinansiering af boliglån

Der har været mange boliglånsomlægninger de senere år, hvor renten har været på et historisk lavt niveau. Det har medført at de fleste boligejere har haft mulighed for at spare mange penge, i form af lavere kreditomkostninger. Er du en af dem?

Hvis du ikke har undersøgt mulighederne, bør du uden tvivl gøre en indsats. Det er ikke alle der kan spare penge eller opnå stærke fordele ved refinansieringen, men det vil altid være gratis og uforpligtende at undersøge.

Hvorfor refinansiere boliglån?

Hvorfor så søge refinansiering af boliglån? Det korte svar er for at spare penge og for at få en løsning, der passer bedre til dine aktuelle behov. Det boliglån du lavede for 5-10 år siden, behøver ikke være det rette for dig lige nu. Vi forbrugere ændrer af og til behov eller din økonomiske situation kan være en anden. Mange faktorer kan gøre, at du kan opnå fordele ved at refinansiere dit boliglån.

Du bør derfor undersøge mulighederne, både hos din egen bank og hvad du kan få tilbudt andre steder. De fleste danskere er 100 % tro og loyale over for deres bank, hvorfor mange glemmer, at de har forskellige prisniveauer som alle andre. Præcis som det kendes fra supermarkederne og elektronikkæderne. De konkurrerer på prisen som alle andre, hvorfor du bør lave et banktjek af og til.

Det gælder i særdeles nu, hvor boliglånsrenterne er ekstremt lave. Så prøv at undersøge mulighederne og om der kan være noget at spare. Du finder en guide og masser af råd på Realkredit Danmark.

Refinansiering af boliglånHvordan kan jeg refinansiere boliglån?

Når du skal refinansiere dit boliglån, gælder det om at klarlægge om der findes en bedre løsning for dig derude. Processen kan virke noget langhåret og besværlig, for mange danskere. Specielt hvis du har en begrænset viden om de økonomiske begreber.

Du bør starte med at tage kontakt til din bank og realkreditinstitut, for en snak om mulighederne og hvad de kan tilbyde dig. Kan de tilbyde dig en lavere rente og se fordele i en omlægning, er du allerede godt på vej. Husk på at en låneomlægning koster penge, så besparelser skal have en vis størrelse.

Du må heller ikke glemme andre banker og realkreditinstitutter, hvis de kan gøre det bedre eller billigere. Det er de færreste danskere der undersøger markedet på den måde, omend der kan være klare fordele at hente. Hvis din bank har afvist din forespørgsel eller ikke kan tilbyde dig noget billigere, bør du i hvert fald undersøge hvad andre kan tilbyde dig.

I tvivl om du bør omlægge? Få hjælp til beslutningen via Forbrugerrådet Tænks anbefalinger.

Lån i alle afskygninger, er ét af de elementer der har størst indflydelse på din privatøkonomi. Du bør derfor sikre dig selv de bedste og billigste løsninger. Det kan kræve at du tjekker dine nuværende udbydere fra tid til anden.

Se også vores sider om at refinansiere andre lånetyper som forbrugslån her eller billån her.