Refinansiering af billån

Har du et dyrt billån? Så kan der være penge at spare ved at søge om refinansiering af billån. Det giver dig muligheden for at afvikle dit nuværende lån og erstatte det med et andet, til en lavere rente.

Refinansiering er meget udbredt specielt ved mindre, men dyr gæld, som fx. kunne være kommet fra et forbrugslån. Her kan der være mange penge at spare, i form af lavere renteomkostninger, mens det er mere forskelligt hvor meget der kan spares på dit billån.

Vil du refinansiere billån?

I praksis er det dog ikke helt så ligetil at refinansiere billånet af flere årsager. Har du lavet det i banken, er det næppe muligt at opnå en markant lavere rente. Specielt ikke med tanke på det besvær og de ekstra omkostninger, der kan være aktuelt ved skiftet. Har du lavet det hos bilforhandleren, kan det være svært at overbevise din bank om, hvorfor de skal låne dig fx. 100.000 kroner.

En af de oplagte alternativer vil være at søge refinansiering hos online banker som Bank Norwegian eller Ekspres Bank. Her kan du søge op til henholdsvis 400.000 og 300.000 kroner helt uforpligtende. Efterfølgende kan du vurdere renten og ÅOP, for at tjekke om den er lavere end dit nuværende billån. Er den det, kan du kaste dig ud i omlægningen.

Husk at angive pengene skal bruges til refinansiering i ansøgningsformularen.

Refinansiering af billånDu kan flytte billån til anden bank

Den tredje mulighed der er værd at nævne, er at du kan flytte billånet til en anden bank. Det vil typisk foregå ved at du forhører dig om hvad de kan tilbyde dig og vender de tilbage med en lavere rente, kan skiftet blive sat i gang. Du skal dog forvente at mange banker vil forvente at du flytter alle dine aktiviteter med, så det er en større manøvre.

Af samme grund, vil de fleste nok kun gide hele refinansieringsprocessen, hvis der er mærkbare penge at spare. Du kan altid undersøge mulighederne gratis og uforpligtende, enten online eller via landets øvrige banker. Din egen bank behøver ikke altid være den bedste eller billigste, hvorfor et banktjek kan være fornuftigt fra tid til anden.