Refinansiering af afdragsfrie lån

Overvejer du at omlægge dit afdragsfrie lån på boligen? I nogle situation kan der opnås fordele ved at konvertere dit afdragsfrie lån, men det er ikke altid muligt. Dine muligheder afhænger af flere forhold og det kan være svært helt at overskue hvilke valgmuligheder du har, ud fra din situation.

Har du fx. optaget lånet efter 2013, udløber muligheden efter man har haft afdragsfrihed i 10 år. I det tilfælde vil du være nødt til at omlægge til en anden løsning. Vi anbefaler du snakker med dit realkreditinstitut, bankrådgiver eller eventuelt en advokat, der er ekspert på området. Det vil hjælpe dig med at få klarlagt valgmulighederne. Det kræver lidt arbejde, men kan være det hele værd.

Vi ønsker ikke at nævne de mange scenarier og regler, for det vil næppe bidrage til overblikket, men blot skabe flere nye spørgsmål. Én ting er dog vigtig at pointere, omlægningen er bestemt ikke gratis. Der skal derfor være klare besparelser at hente, før det bliver en god “forretning” for dig.

Kan du opnå fordele, ved at omlægge afdragsfrit lån?

Helt overordnet set kan der ofte opnås fordele ved at omlægge et afdragsfrit lån. De potentielle besparelser og mulige fordele vil afhænge meget af din situation.

Dels hvad du refinansiere til og dels hvilken rente du kan opnå. Det er umuligt at vide på forhånd, men i en periode hvor boliglånsrenterne er på et historisk lavt niveau, er der god grund til at undersøge markedet.

Se også: Refinansiering af boliglån 

Højsæson for omlægninger af boliglån disse år

Som følge af de lave renter på boligmarkedet, kan man nærmest snakke om højsæson for omlægninger. Der er blevet sat flere rekorder de senere år og med god grund.

Hvis du ikke allerede har afsøgt markedet og dine muligheder, er det på høje tid. Det kan være du snyder dig selv for økonomiske besparelser eller boliglån der er mere skræddersyet til din aktuelle situation eller behov.